Tuesday, June 17, 2014

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ?

Blogs /ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΔημοσίευση: Χθες 06:35

Οι παθογένειες των πολιτικών

Η συζήτηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και του νέου υπουργού Παιδείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ όπως άνοιξε και έκλεισε ανέδειξε την νοοτροπία και την παθογένεια που εξακολουθεί να υπάρχει στο ελληνικό πολιτικό προσωπικό.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι αδιανόητο την ώρα που έχει συμφωνηθεί και προωθείται η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και την επικυριαρχία των δανειστών να δίνεται η εντύπωση ότι για πελατειακούς λόγους επιχειρείται η ανασύσταση του κομματικού κράτους. Εάν τα οργανογράμματα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ έβγαλαν πραγματικές  ανάγκες 880 υπαλλήλων όφειλαν να έχουν εδώ και καιρό βρει τους υπαλλήλους που έλειπαν για τη συμπλήρωση του αριθμού των διαθεσίμων. Εάν τα οργανογράμματα ήταν «μαϊμού» οι αρμόδιοι όφειλαν να καταγγείλουν τις διαδικασίες και να αναδείξουν την πελατειακή λογική των διοικήσεων των Ιδρυμάτων και να προχωρήσουν στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα.
Δεν είναι ούτε συντεχνιακό το ζήτημα, ούτε μια υπόθεση που αφορά 200 περισσότερους ή λιγότερους υπαλλήλους. (Προφανώς οι 200 υπάλληλοι , είναι άνθρωποι που έχουν οργανώσει τις ζωές τους και ένα λάθος ακόμη και για έναν είναι σημαντικό). Είναι μείζον πολιτικό θέμα. Την ώρα που  η χώρα δείχνει να αποκτά αξιοπιστία δεν είναι προς το συμφέρον της να επαναφέρει θέματα που έχουν συμφωνηθεί, όταν μάλιστα για το θέμα του Δημοσίου έχουν προηγηθεί συγκρούσεις και έντονες διαφωνίες. Η τρόικα θεωρεί ότι το ζήτημα του Δημοσίου είναι ταμπού για το πολιτικό σύστημα και αποδεικνύεται ότι δεν έχει άδικο. Σε κάθε περίπτωση είναι ανάγκη εάν έχουν γίνει λανθασμένοι υπολογισμοί η Αθήνα να διεκδικήσει το δίκιο της αλλά όχι με «άτσαλο» τρόπο και δίνοντας την εικόνα ότι το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να «άγεται και να φέρεται» από πελατειακές και συντεχνιακές αντιλήψεις και συμφέροντα.   

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.