Monday, June 9, 2014

o tomsen kia h glvssa toy

http://www.antenna.gr/news/blogs/article/324797/o-tomsen-bgazei-glossa

Blogs /ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2013 06:59

Ο Τόμσεν βγάζει… γλώσσα

Η συνέντευξη Τόμσεν στην Καθημερινή της Κυριακής δείχνει ανάγλυφα τη νοοτροπία των τροϊκανών. Με αναίδεια , βγάζουν γλώσσα , προβάλλουν την αυθεντία και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις των λεγομένων και των πράξεων τους.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ουσιαστικά, μετά από 10 ημέρες διαπραγματεύσεων ο Τόμσεν ξαναλέει αδιάντροπα και δημοσίως  ότι είπε στην κλειστή σύσκεψη: «Μην λέτε ότι δε θα πάρετε μέτρα γιατί θα πάρετε…».
Ορθά,-κατά τη γνώμη μου - η κυβέρνηση δεν «τσιμπάει» και δεν απαντά. Οι διαπραγματεύσεις  δεν γίνονται δημοσίως. Άλλωστε, όλα και όλοι, κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Όμως, τώρα υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, που είναι σοβαρή. Το κλίμα που δημιουργείται είναι πιο σημαντικό από τις τελικές αποφάσεις. Τα πολιτικά στελέχη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν απηυδίσει –πιθανόν μεταφέροντας και το κλίμα που υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες- και οι πολίτες «κουράστηκαν» να πληρώνουν συνέχεια και να ακούνε ότι θα έλθουν νέα  μέτρα.
Στοχευμένα ή ξεστοχευμένα τα μέτρα αφορούν την τσέπη και τη ζωή κάποιων πολιτών. Το ένα μέτρο αφορά , ίσως, όχι όλους , κάποιους δεκάδες  χιλιάδες, το άλλο κάποιους άλλους δεκάδες χιλιάδες κ.ο.κ.
Όλα μαζί όμως, επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Και τότε ουδείς  μπορεί να γνωρίζει πως θα αντιδράσουν.
 Πως θα διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη και συνοχή;
Πως θα παραμείνει η πολιτική σταθερότητα ;
Ο κ. Τόμσεν μπορεί  να μην ενδιαφέρεται. Ίσως το μόνο που να  θέλει  να είναι να πετύχει η εγχείρηση και ας πεθάνει ο ασθενής.
Πάντως, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να λογαριάζει το πολιτικό περιβάλλον που λειτουργεί η οικονομία. Είναι βασική αρχή των Οικονομικών.
Και κυρίως  θα πρέπει να διδαχθεί την παροιμία ότι «πριν μιλήσει πρέπει να βουτά τη γλώσσα μέσα στο μυαλό του». Είναι βασική αρχή της επικοινωνίας.
Γιατί μετά θα φύγει από εδώ κακήν κακώς… Είτε γιατί απέτυχε το μνημόνιο και η συνταγή , είτε γιατί άμυαλοι δεν κάνουν για αυτές τις δουλειές.
Και αν ρωτήσει κανείς  γιατί εμάς τι  μας νοιάζει . Η απάντηση είναι γιατί εμείς  πληρώνουμε τις… ( βάζετε όποια λέξη θέλετε)  του Τόμσεν

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.