Monday, February 3, 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ

http://www.antenna.gr/news/blogs/article/334182/paizoyn-poka-stis-plates-mas

Παίζουν πόκα στις… πλάτες μας

Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο...
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Από τον Μάιο έως και του χρόνου τον Φεβρουάριο το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες είναι ανοικτό. Ο Τσίπρας  ελπίζει ότι στις ευρωεκλογές θα σαρώσει και τότε θα υποχρεώσει τον Σαμαρά να πάει στις κάλπες για να μην τον ρίξουν οι δικοί του. Ο Σαμαράς ελπίζει, αν όχι σε νίκη, σε μια οριακή ήττα που θα είναι διαχειρίσιμη. Ο άγνωστος «χ» είναι το ΠΑΣΟΚ που εάν καταποντιστεί και δεν αντέξει τότε το πρόβλημα του Βενιζέλου θα μεταφερθεί στην κυβέρνηση και θα πέσει.  Εάν αντέξει το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος είναι πιθανόν να κρατηθεί  η κυβέρνηση έως την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.
Το ζήτημα θα προκύψει από τους βουλευτές των δυο κομμάτων που θα βάζουν εμπόδια στην ψήφιση των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων όχι γιατί διαφωνούν αλλά γιατί θα ψάχνουν να βρουν τρόπους να διασωθούν στις επικείμενες εκλογές.
Υπάρχει και μια άλλη πτυχή: Ότι ο Σαμαράς εάν χάσει στις ευρωεκλογές και προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο και τις χάσει , θα την έχει  στημένη στη γωνία των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου, ελπίζοντας ότι το εξάμηνο που θα διανύσει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τόσο καταστροφικό  που θα ξαναγίνουν εκλογές και θα επανέλθει θριαμβευτικά.
Όλα αυτά είναι ενδιαφέροντα για τους πολιτικούς αναλυτές και όσους ασχολούνται με την πολιτική  αλλά είναι καταστροφικά για την οικονομία και για τους πολίτες που κάθε μήνα υποφέρουν για να ανταποκριθούν στις βαριές υποχρεώσεις που τους επιβάλλει η λιτότητα και το φορολάγνο -λόγω αναποτελεσματικότητας- κράτος .
Το χαρτοπαικτικό πολιτικό παιχνίδι δεν συμφέρει τους συνεπείς φορολογούμενους, τους νοικοκυραίους.
Εάν όντως τα σχέδια επί χάρτου που έχουν εκπονήσει περιλαμβάνουν τέτοιες σκέψεις τότε είναι πιο έντιμο να πάμε σε εθνικές εκλογές τώρα ώστε να διασωθεί ότι μπορεί να περισωθεί. Διαφορετικά μετά έρχονται πολύ χειρότερα...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.