Monday, February 24, 2014

Blogs /ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΔημοσίευση: Σήμερα 10:00

Η κυβέρνηση συμφώνησε… αλλά η τρόικα;

«Βλέπουν το πράγμα, δε βλέπουν την αιτία».

B. Pascal, Στοχασμοί
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού χθες με τους υπουργούς του ώστε να κατευναστούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις τους σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται  υπήρξε συμφωνία για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Λογικά δεν έπρεπε ούτε να γίνει συνάντηση, ούτε να αποτελεί είδηση ότι έγινε σύσκεψη για την διαπραγμάτευση με την τρόικα, πολύ περισσότερο ότι μετά τη σύσκεψη βγήκαν με συντεταγμένη γραμμή.
Εκτός και εάν η είδηση είναι το αντίστροφο:
Πως η συμφωνία με την τρόικα καθυστέρησε γιατί ο Τόμσεν και η παρέα του είχαν καταφέρει να διασπάσουν το πλαίσιο και το πεδίο συνεννόησης των υπουργών…
Πως ο ένας υπουργός εμφανιζόταν «τροϊκανικότερος» του τροϊκανού..
Πως έπρεπε ο πρωθυπουργός να τους τραβήξει το αυτί και να δώσει γραμμή για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για να μην καταλήξει και πάλι σε αποτυχία…
Πως οι υπουργοί λόγω των παλινδρομήσεων , αλληλοκαρφωμάτων και των ιδεολογικών τους διαφωνιών δεν είχαν την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα για την διαπραγμάτευση…
Εάν δεν συμβαίνουν όλα αυτά, τότε όσοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των υπουργών για τη διαπραγματευτική γραμμή προσέφεραν λανθασμένη υπηρεσία.
Γιατί αντιλαμβάνομαι  ότι με τη χθεσινή σύσκεψη το μήνυμα που ήθελαν να σταλεί ήταν άλλο:
Πως ο Τόμσεν και η παρέα του θα υποχρεωθούν να συμφωνήσουν με την γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός στη  σύσκεψη με τους υπουργούς.
Πως η διαπραγμάτευση επί της ουσίας έχει κλείσει για την ελληνική πλευρά και μόνον τεχνικές λεπτομέρειες απομένουν για να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο.
Πως η τρόικα που έχει πέσει τόσες φορές έξω στους υπολογισμούς της, οφείλει να δεχθεί το ελληνικό πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις.
Εκτός εάν τελικά άλλη είναι  η αιτία…

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.