Monday, September 15, 2014

ΤΙ (ΔΕΝ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Blogs /ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2014 07:00

Μαθήματα …διαπραγματεύσεων και πολιτικής

Η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση στο Παρίσι με την τρόικα δεν είναι παρά  μια ανακεφαλαίωση πριν τον έλεγχο στα τέλη Σεπτεμβρίου και αδυνατώ να φανταστώ ότι οι τεχνοκράτες πριν δουν όλες τις λεπτομέρειες ότι θα δεσμευθούν για οτιδήποτε ή θα δεχθούν να ικανοποιήσουν αιτήματα (δίκαια) της ελληνικής πλευράς.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αδυνατώ να φανταστώ   πως γίνεται να διαρρέεται ότι περίπου το μισό υπουργικό θα πάει και θα σκίσει...?
Είναι δυνατόν οι τεχνοκράτες να δεχθούν να κάνουν πολιτικού χαρακτήρα διαπραγμάτευση, όταν δεν περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητα τους ? Είναι δυνατόν όταν δεν έχουν την εντολή των προϊσταμένων τους να αποδεχθούν  και πολιτικά κριτήρια στο «παζάρι»? Μέχρι στιγμής δεν έχει  διαφανεί τέτοια πρόθεση από τις ηγεσίες του ΔΝΤ και της ΕΕ εκτός από τα γενικόλογα «θα σας βοηθήσουμε». Ίσως στην επόμενη φάση , αλλά τώρα όχι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως στην διαπραγματευτική τακτική των Αθηνών δημιουργείται από την πλειοδοσία «τσαμπουκά» και «αιτημάτων» στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ενίοτε παρασύρουν και «άπειρα» ή λαϊκιστικά κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ.
Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ανατραπούν όλες οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Το ΠΑΣΟΚ ζητά να μην γίνουν οι 6500 απολύσεις, να μην αλλάξει το καθεστώς να μην γίνονται πλειστηριασμοί ,να μην αλλάξουν οι όροι για τις ομαδικές απολύσεις, να μην αλλάξουν οι όροι προκήρυξης απεργιών, να μην αλλάξει τίποτα στο ασφαλιστικό… Να μην αλλάξει τίποτα … Όλοι συμφωνούμε με το ΠΑΣΟΚ αλλά τότε γιατί να μην συμφωνήσουμε καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει πιο ωραίες και εύηχες  θέσεις? Πόσο θέλω να μην πληρώνω ΕΝΦΙΑ… Πόσο θέλω να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να ελαφρυνθούν όσοι νομοταγείς δηλώνουμε και πληρώνουμε κάθε μήνα… Πόσο θέλω να έχω… θάλασσα έξω από το σπίτι μου για να θυμηθώ και το αλήστου μνήμης ..»και θάλασσα θα σας φέρουμε».
Δυστυχώς, δεν γίνεται έτσι διαπραγμάτευση και κυρίως δεν κερδίζονται ψήφοι, ούτε πείθονται οι πολίτες. Οι ψευτομαγκιές και οι ψεύτικες υποσχέσεις γίνονται μπούμερανγκ . ΚΑΙ στο κάτω-κάτω της γραφής,  εάν θέλουμε παραμύθι, υπάρχει καλύτερος παραμυθάς για να προτιμήσουμε…
Α …και ένα τελευταίο. Οι τροικανοί έχουν σπουδάσει διαπραγματεύσεις… ΟΙ έλληνες πολιτικοί εκτός από ωραία λόγια για το «πόπολο», έχουν σπουδάσει σε ποιο σχολείο διαπραγματεύσεων???

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.